A Travellerspoint blog

Vietnam 4

--> Ho Chi Minh

sunny 35 °C

Så har vi jaggu kommi oss til Saigon - Ho Chi Minh :) (for 2 dager siden)
Vi har reist nedover hele landet fra hovedstaden Hanoi og endt opp i siste byen som vi skal oppleve i Vietnam.

Og heldigvis gikk den siste bussturen mye bedre enn den forrige , vi var så spente og nervøse at vi møtte opp en time føre tida for å se hva vi hadde i vente :) Heldigvis en littebitt nyere buss som ikke så ut som et vrak, bortsett fra at halve den ene sia på bussen var teipa sammen med gaffateip :) Setene var så der, men vi sovna litt innimellom og ankom Ho Chi Minh på morrakvisten rundt kl 8 :)

61024.jpg4021.jpg

Vi hadde jo ikke peiling på hvos noe ligger i denna byen, så vi tenkte at det var like greit å hoppe inn i en taxi som kunne kjøre oss til "Hotel Sunny" Joda, han visste hvor det var, men skal si deg at vi i ettertid har finni ut at han kjørte mange runder med ett takstameter som gikk fortære enn vi noen gang hadde sett.. Viser seg faktisk at hotellet vi bor på ligger sånn ca 5 minutter unne ved å gå bare.. Hotellet er helt greit, reint vaffal :) Og uten vann den første dagen :( Svette og slitne etter en lang tur og uten vann vakke noe morro, men da var det bare å ta Kim i lanken og tusle til et koselig SPA rett nedi gata :) Der var det dusj og en times massasje :) :) - og blåmerker på Signe..

0010.jpg3012.jpg9014.jpg

Denna byen er kjempe-spennanne :) Det er jo en skikli stor by som er delt opp i forskjellige distrikter med 7 millioner mennesker. Vi bor i distrikt 1 som er det distriktet med mest turister og best på shopping og restauranter :)

3008.jpg

Et yrende liv med mennesker og mopedær og folk som igjen selger alt mulig rart.
Den første dagen var vi litt slitne etter busstur og sånn , så vi tusla mest rundt for å se hva som fantes.
Så vi fant en liten koselig gaterestaurant "Zoom" - midt i ett veikryss :) Der er det så masse å se på at det er umulig å sitte og kjede seg :)

019__4_.jpg2028.jpg092.jpg113.jpg127.jpg8075.jpg

I går hadde vi "historiedag" - var på "War Remnants Museum" med utstilling fra Vietnamkrigen og gikk forbi Independent Palace.
Rusla litt rundt i byen og satte oss ned på en koselig gaterestaurant hvor det bare gikk ann å bestille en ting. En slags våt risplate som man skulle duppe i saus med chili og selvfølgelig masse grønnsaker og sånn ved siden av. Signe syns ikke det var så veldig godt da, men vi klarte en tallerken på delings alle fire :)

I går kveld var vi på "Kims Cafe" og spiste middag. Det er utrolig mange butikker og restauranter som heter noe med Kim - og det er jo kjempemorsomt :) Deilig mat og billig drikke :)

138.jpg056.jpg

Dagen i dag har vært stille og rolig. Begynner å kjenne det i hodet nå at vi har opplevd masse storby i det siste, men bilær og moppær som tutær og bråkær :)
Og selvfølgelig var vi en liten tur på markedet "Ben Than" - det største markedet i Saigon :)
Også fikk vi spist vår siste porsjon med "Pho" - vietnamesisk nuddelsuppe :)

I kveld har vi vår siste kveld i Vietnam, og ikke minst den siste kvelden med Eyrun og Gisli :(
Så nå er vi strax klare for "Hard Rock Cafe Saigon"

3005.jpg9001.jpg6003.jpg004.jpg3007.jpg7012.jpg

Og da det Filipinske rockebandet ønsket litt scenehjelp, var jo ikke frøken Kodal vanskelig å be... ;) "Sånn, det er sånn her dere skal danse" ;)

4019.jpg2021.jpg016.jpg

I morgen går turen til Bangkok og så til Krabi :)
--> klare for litt sol og strand og litt avslapping igjen :) :)

Posted by signeogkim 08:58 Archived in Vietnam

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hallo, Rockesøster! Ha ha ha. Hadde vært dritkuult å se deg på scenen, tenker nok Kim var superstolt av deg der, sang du også? ;)

by Bjørnar

Stilig på scenen da!Ja det der har du nok fra meg. Liker det du vet du.
Klem fra mamma

by Kari

Ja, skikli stili rockesøster :) Dere kjenner meg, ække vond å få på scenen jeg :) Thihi, klarer å dra til meg en liten dæsh med oppmerksomhet :) Akkurat som morra mi :) :)

by signeogkim

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint